تفسیر تطبیقی آیه179 آل عمرانبا تأکید بر تمییز خبیث از طیب
1- دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
2- دانشگاه قم ، v-naghipoor@qom.ac.ir
چکیده:   (1962 مشاهده)
یکی از شناخت‌های لازم برای سعادت انسان و جامعه، دشمن‌شناسی است. این موضوع در اسلام از اهمیت والایی برخوردار است و از جمله نگرانی‌های پیامبرخدا| برای امتش، شناخت منافقان از مؤمنان واقعی بوده است. موضوع شناخت مؤمنان واقعی از منافقان از تفسیر آیه شریفه «حَتَّی یَمیزَ الْخَبیثَ مِنَ الطَّیِّب‏» قابل اصطیاد است. در مقاله حاضر برای مشخص کردن معیارهای تمیز، دیدگاه‌های مفسران فریقین بررسی گردیده و از مجموع نظرات مفسران به‌دست می‌آید که خدای متعال برای تشخیص مؤمن از منافق، مؤمنان را با امتحان خاصی می‌آزماید تا درجه اخلاص آنها مشخص گردد. هریک از مفسران، دیدگاهی را برای این امتحان خاص الهی مطرح نموده‌اند. ازجمله دستاوردهای این مقاله که مفسران بدان نپرداخته‌اند، آن است که پذیرش جانشینی امیرمؤمنان× و ولایت ائمه اطهار^ از نشانه‌های مهم تشخیص مؤمن از منافق است. این نتیجه موافق با ظاهر آیه است و روایات بسیاری آن را تأیید می‌نمایند.
واژه‌های کلیدی: آیه 179 آل عمران، نشانه مؤمن و منافق، معیار شناخت خبیث از طیب، ولایت امام علی×.
دریافت: 1397/4/2 | پذیرش: 1398/4/2 | انتشار: 1399/4/26

Rezaei F, Naqipurfar W. A comparative interpretation of Verse 179 of chapter Al-Imran with Emphasis on the separation of good from bad. مطالعات تفسیری 2020; 11 (42) :125-148

رضایی فاطمه، نقی پورفر ولی الله. تفسیر تطبیقی آیه179 آل عمرانبا تأکید بر تمییز خبیث از طیب. نشریه علمی مطالعات تفسیری. 1399; 11 (42) :125-148