تطبیق گونه‌های دعوت به‌حق در سوره بقره با تکیه بر تحلیل آیه 125 سوره نحل
غلامحسین اعرابی* 1، محمدجواد نجفی2 ، سید محمد سادات تقوی2
1- دانشگاه قم ، g.arabi@qom.ac.ir
2- دانشگاه قم
خدای متعال در آیه 125 سوره نحل گونه‌های دعوت به حق را بیان نموده است. حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن سه‌گونه دعوت به حق هستند. پرسش اصلی این نوشتار آن است که گونه‌های دعوت به حق در خود آیات قرآن مجید به چه صورتی به‌کار رفته است؟ نوشتار حاضر پس از تحلیل آیه 125 سوره نحل، این شیوه‌ها را در سوره بقره به عنوان نمونه بر پایه روش پیمایشی و توصیفی بررسی و نمونه‌هایی از آیات مشتمل بر حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن را بازگو نموده است. مطالعه حاضر نشان می‌دهد گونه‌های دعوت به حق نه‌تنها در سوره بقره بلکه در همه آیات قرآن مجید قابل تطبیق‌اند. به نظر می‌رسد این شیوه‌ها در همه سوره‌ها و آیات قرآن کریم به‌کار رفته است. توجه به شیوه‌های دعوت به حق و کاربست آنها در ارتباطات و تبلیغ دینی بسیار اثرگذار است.
واژه‌های کلیدی: آیه 125 نحل، شیوه‌های دعوت به حق، روش تبلیغ دین.
دریافت: 1401/11/17 | پذیرش: 1402/2/13 | انتشار: 1402/7/18

arabi G, Najafi M, sadat taghavi S M. The Harmony of the Types of Calling to the Truth in Surah Baqarah Based on the Analysis of the verse 125 of Surah Nahl. مطالعات تفسیری 2023; 14 (53) : 7

اعرابی غلامحسین، نجفی محمدجواد، سادات تقوی سید محمد. تطبیق گونه‌های دعوت به‌حق در سوره بقره با تکیه بر تحلیل آیه 125 سوره نحل. نشریه علمی مطالعات تفسیری. 1402; 14 (53) :137-152

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 58 queries by YEKTAWEB 4657