نقد دیدگاه نورمن گیسلر در باب سوء تعبیر آیات احتجاج
سید مهدی سجادی1 ، محمد جواد عنایتی راد* 2، وحیده فخار نوغانی1
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، enayati-m@um.ac.ir
آیات احتجاج و استدلال با مدّعیان بنوّت الوهی و توحید تثلیثی در نگاه منتقدان اسلام با چالشی معرفتی روبرو است، از نظر آنان شورانگیزی ایمان قدّیسان به تثلیث چنان گنجینه‌ای است که کلید فهم آن حتّی از دسترس کتاب آسمانی قرآن نیز به دور مانده است. نورمن گیسلر نویسنده کتاب «پاسخ به اسلام، هلال در پرتو صلیب» با استناد به برخی آیات پیرامون نفی بنوّت الوهی و توحید تثلیثی، قرآن را متّهم به بدفهمی نموده است. برخی مفسّران و مترجمان نیز بدون توجّه به مقام تخاطب و ظرافت لغوی با وی هم‌‌نظر شده‌اند. یوسف‌علی و رادول از حلقه مترجمان و فخررازی از حلقه مفسّران از این دسته‌اند. در این مقاله دیدگاه گیسلر نقل و تحلیل شده است و با بررسی لغوی، تفسیری، شواهد قرآنی و نیز بررسی منابع مورد استناد وی به نقد دیدگاه وی پرداخته شده است و نتیجه آن رفع اتّهام بدفهمی قرآن کریم نسبت به بنوّت الوهی و توحید تثلیثی است.

واژه‌های کلیدی: آیات احتجاج، نورمن گیسلر، توحید تثلیثی، بنوّت الوهی، یوسف‌علی.
دریافت: 1398/3/26 | پذیرش: 1399/12/3 | انتشار: 1401/1/30

Sajjadi S M, Enayati Rad M J, Fakhar Noghani V. A Critique of Norman Geisler's View on the Misinterpretation of protest verses. مطالعات تفسیری 2022; 13 (49) : 12

سجادی سید مهدی، عنایتی راد محمد جواد، فخار نوغانی وحیده. نقد دیدگاه نورمن گیسلر در باب سوء تعبیر آیات احتجاج. نشریه علمی مطالعات تفسیری. 1401; 13 (49) :229-250

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 58 queries by YEKTAWEB 4642