:: دوره 13، شماره 50 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 13 شماره 50 صفحات 28-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بازخوانی ادبی آیه 61 توبه با تأکید بر فراز «قُل أذُنُ خیرٍ لَکُم» همراه با نقد ترجمه‌ها
عباس مصلایی پور یزدی1 ، مهدی کهکی* 2
1- دانشگاه امام صادق علیه السلام
2- دانشگاه امام صادق علیه السلام ، Kahaki@isu.ac.ir
چکیده:   (975 مشاهده)
توجه به روایات تفسیری در ذیل آیات، تشکیل «خانواده حدیث» و نیز دقت در نوع دستوری عبارات و واژگان در زبان عربی و نقش آن­ها در جمله، از جمله راهکارهای فهم دقیق آیات قرآن کریم است. یکی از این موارد، دقت در ترکیبات اضافی (مضاف و مضاف الیه) در زبان عربی است که انواع مختلفی دارد و گاهی ظاهر الفاظ، به دلایل گوناگون از جمله إعراب تقدیری و اضافه موصوف به صفت، مخاطب را در صورت عدم دقت به چنین مواردی، دچار اشتباه ساخته و از فهم مراد دقیق متن باز می­دارد. این مطالعه سعی دارد تا با کاربست این موارد در آیه 61 سوره توبه و با تکیه بر تعبیر «... قل أذن خیر لکم ...» کارآیی آن­ها را در ترجمه و فهم متون دینی روشن­تر سازد. بر این اساس, تعبیر «أذن خیر» نوعی ترکیب اضافی (اضافه موصوف به صفت) است که به معنای خوش‌بین بودن پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌) نسبت به افراد جامعه می‌باشد و مراد از آن با توجه به روایات، ارتباط تنگاتنگ ایشان با امیرالمؤمنین (علیه‌السّلام) و توجه ویژه نسبت به آن حضرت است.
شماره‌ی مقاله: 1
واژه‌های کلیدی: آیه 61 توبه، تفسیر ادبی، صفات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، فضائل امیرمؤمنان علیه‌السّلام، اُذُن خیر.
متن کامل [PDF 283 kb]   (503 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1400/7/1 | انتشار: 1401/4/31


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 50 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها