تحلیل تفسیری آیات پاداش رسالت
1- دانشگاه اصفهان ، ms.hajis1@yahoo.com
2- دانشگاه اصفهان
چکیده:   (1929 مشاهده)
قرآن کریم پیرامون درخواست پاداش رسالت پیامبران دو گونه سخن گفته است؛ برخی از آیات به نقل از پیامبران و پیامبر خاتم|، مطالبه مزد رسالت را از جانب ایشان نفی کرده و آن را ویژه خداوند متعال به‌شمار آورده است و حال آنکه در برخی از آیات مانند: 57 فرقان، 47 سبأ و 23 شوری، برای امر رسالت و پیامبری، از مردم درخواست مزد و پاداش شده است. این مقاله بر آن است تا با طرح دیدگاه مفسران قرآن در این خصوص و با تبیین این دو گروه از آیات، به رفع تعارض ظاهری آنها بپردازد و با مفهوم‌شناسی واژه مودت و قربیٰ و بررسی پیرامون نوع استثنا در آیه «قُلْ لا أ‌َسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أ‌َجْراً إ‌ِلاَّ الْمَوَدَّهَ فِی الْقُرْبی» و نقد ادعای نسخ آیه، این موضوع را تحلیل و بررسی نماید. پژوهشگران در پایان باورمند گردیده‌اند که پاداش رسالت پیامبر خاتم|، همان اظهار مودت به اهل بیت پاک و مطهر ایشان است.
واژه‌های کلیدی: آیات مودت، موده فی القربیٰ، پاداش رسالت، نسخ، استثنا
دریافت: 1392/1/29 | پذیرش: 1392/5/6 | انتشار: 1398/9/17

Hajiesma'ili M, Esma'li D. Commentary Analysis of the Verses of the Prophetic Mission Reward. مطالعات تفسیری 2013; 4 (14) :51-78

حاجی اسماعیلی محمدرضا، اسماعیلی داود. تحلیل تفسیری آیات پاداش رسالت. نشریه علمی مطالعات تفسیری. 1392; 4 (14) :51-78