[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
مقالات آماده انتشار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نرخ پذیرش
مقالات منتشر شده: 563
نرخ پذیرش: 20.1
نرخ رد: 79.9
..
google scholar
..
سامانه جامع نشریات کشور
..
پرتال نشریات علمی
..
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
..
پایگاه مجلات تخصصی نور
..
بانک اطلاعات نشریات کشور
..
پایگاه برای مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
..
فهرست موضوعی مقالات نشریه
..
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای رجعت

عصمت نیّری، ابوالحسن بارانی، محمدتقی دیاری بیدگلی،
دوره ۶، شماره ۲۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

آیات متعددی از قرآن کریم بر اصل رجعت دلالت می‌‏کند. یکی از آیاتی که در آن به خروج «دابه الارض» اشاره شده است، آیه ۸۲  نمل است. واژه «دابه» از نظر معنا، جنبنده‌ای است که قابل اطلاق بر انسان و غیر انسان است. درباره چیستی «جنبنده زمینی» و چگونگی برنامه و رسالت او، قرآن به‌صورت اجمال چنین می‏فرماید که: موجود متحرک و جنبنده‌‏ای است که خدا او را در آستانه رستاخیز، از زمین ظاهر می‏سازد. او با مردم سخن می‏گوید و سخنش این است که مردم به آیات خدا ایمان نمی‌‏آورند. با توجه به سیاق آیه و آنچه از روایات استفاده می‌‏شود، خروج «دابّه الأرض»، از جمله رویدادهایی است که به‌عنوان نشانه‌های قیامت، از آن یاد شده است و به یقین این رویداد، پیش از برپایی قیامت خواهد بود. این امر جز رجعت نمی‌‏تواند چیز دیگری باشد. روایات فراوانی نیز بر این مطلب دلالت می‌‏کند.


عزالدین رضانژاد، رمضان پای برجا،
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

رجعت، به‌معنای بازگشت جمعی از انسان­ها به دنیا پس از مرگ و پیش از قیامت، یکی از آموزه‌های اعتقادی شیعه است که با مهدویت، حوادث آخرالزمان، ظهور قائم و قیام او پیوندی ناگسستنی دارد. دانشمندان شیعه برای اثبات این آموزه دلایل معتبری اقامه کرده­اند که یکی از آنها، آیه ۸۳ سوره نمل است. این آیه با توجه به روایات اهل بیت^، بر محشور شدن عده­ای از افراد در دنیا دلالت دارد. مفسران و علمای شیعه، با کمک روایات و اجماع امامیه این آیه را بر رجعت تفسیر می­کنند، اما مفسران اهل سنت، آیه مذکور را دلیل برپایی قیامت و حشر همگانی دانسته­اند. بر اساس آیات دیگر قرآن در قیامت کبری همه انسان­ها محشور می­شوند. بنابر این روزی که همه خلائق محشور می­شوند، غیر از آن روزی است که گروهی محشور می­گردند.


ابوذر رجبی،
دوره ۷، شماره ۲۸ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

شیعه در اعتقادهای خود، به مسئله رجعت باور دارد، اما اهل سنت نسبت به آن بی‌اعتقاد است. متفکران شیعه برای اثبات این عقیده به ادله متعددی تمسک کرده‌اند، از جمله به متون دینی اعم از آیات قرآن و روایات معصومان^، عقل و اجماع. این امور به انضمام واقعیت‌های تاریخی در اقوام گذشته، امکان رجعت را اثبات می‌کند. در میان ادله نقلی، برخی آیات اثبات‌کننده این باور در آخرالزمان است. به نظر مفسران شیعه در رأس این آیات، ‌آیه ۸۳ سوره نمل قرار دارد که در عرف قرآن‌پژوهان شیعه به آیه اثبات‌کننده رجعت در زمان ظهور حضرت مهدی# مشهور است، اما در برابر، مفسران عامه به نقد دیدگاه عالمان شیعی ‌پرداخته‌اند. در این تحقیق با رویکردی تحلیلی به بررسی موشکافانه دیدگاه مفسران فریقین در مدلول آیه فوق پرداخته و در ادامه نظر مفسران اهل‌سنت را به نقد کشیده است.



صفحه 1 از 1     

فصلنامه علمی مطالعات تفسیری Journal of The Holy Quran And Islamic Texts
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4680