:: دوره 7، شماره 28 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 7 شماره 28 صفحات 200-179 برگشت به فهرست نسخه ها
تفسیر تطبیقی آیه نور
اکبر محمودی*
حوزه علمیه ، mahmoodiakbar24@gmail.com
چکیده:   (3536 مشاهده)

مراد اصلی از «نور» در آیه شریفه نور، به ‌قرینه فراز «یهدی الله لنوره من یشاء» و با استفاده از روایات، هدایت است و معانی دیگری که برای آن ذکر شده، فرعی و در راستای همین معنا است. هدف خدای متعال از ذکر «مشکاه»، «مصباح» و «زجاجه» با معانی فراوانی که برای آن‌ها ذکر شده، در این آیه، آن است که یک چراغدان و چراغی به همراه یک حباب را برای مخلوقاتش، تمثیل بزند تا چگونگی نوردهی خود را برای آن‌ها به ‌صورت یک مثال ملموس، توضیح دهد، همچنانکه این نکته از فراز «یضرِبُ اللهُ الأمثالَ لِلنّاسِ» فهمیده می‌شود. فرازهای «کأنها کوکب درّی»، «یوقد من شجره مبارکه لا شرقیه و لا غربیه»، «یکاد زیتها یضیء و لو لم‌ تمسسه نارٌ» و «نورٌ علی نورٍ» برای نشان دادن شدت روشنایی آن چراغ و چراغدان است. از فراز «یهدی الله لنوره من یشاء» که نورش به افراد خاصی اختصاص داده و با توجه به فراز اول آیه که نور را به آسمان‌ها و زمین اضافه کرده، فهمیده می‌شود که خدای سبحان، دو نور عام و خاص دارد.

واژه‌های کلیدی: آیه نور، آیه 35 نور، آیات متشابه، تفسیر تطبیقی
متن کامل [PDF 290 kb]   (1150 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/7/14 | پذیرش: 1395/1/18 | انتشار: 1396/3/22


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 28 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها