:: دوره 14، شماره 55 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 14 شماره 55 صفحات 48-31 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل و بررسی مخاطب آیه 35 مریم درباره تفسیر نافرزندداری خدا
محمد علی رستمیان*
استادیار گروه معارف اسلامی، دانشگاه اصفهان، ، m.a.rostamian@ltr.ui.ac.ir
چکیده:   (451 مشاهده)
این مقاله به نقد دیدگاه نویسندگان کتاب «پیامبری دیگر، عیسی× در قرآن کریم» در مورد آیه 35 مریم پرداخته که مخاطب اصلی آیه را مشرکان مکه می‌دانند و نه مسیحیان. با توجه به اینکه مفسران مسلمان مخاطب اصلی آیه را مسیحیان می‌دانند، این دیدگاه تفسیر جدیدی است. در این رابطه با روش تحلیل تاریخی ـ محتوایی سوره مریم با استناد به شواهد تاریخی و آیات دیگر و بررسی ادله‌ای که نویسندگان ارائه کرده‌اند، این دیدگاه نقد می‌شود. دلیل اصلی آنها رویکرد همدلانه قرآن کریم با مسیحیان در این سوره است. با پذیرش این اصل، مشخص شد که مخاطب آیه نمی‌تواند غیر از مسیحیان باشد. سوره مریم در یکی از زمان‌های حساس تاریخ اسلام، برای ارتباط با مسیحیان نازل شده و در هجرت مسلمانان به حبشه دستمایه ارتباط آنها با نجاشی و پیروزی در مقابل مشرکان بوده است. هر چند محتوای سوره با اعتقادات اصلی مسیحیان، که مورد تایید قرآن کریم است، هماهنگ است، اما قرآن کریم اعتقادات نادرست آنها را نیز با رویکرد همدلانه غیرمستقیم نقد کرده است. بررسی آیات پیرامونی آیه 35 مریم، همچنین آیه 171 نساء و آیات سوره زخرف که نویسندگان به آن استدلال کرده‌اند، نیز نشان می‌دهد که مخاطب اصلی این آیه مسیحیان می‌باشند.
شماره‌ی مقاله: 2
واژه‌های کلیدی: آیه 35 مریم، سوره زخرف، حضرت عیسی×، فرزند داشتن خدا.
متن کامل [PDF 276 kb]   (303 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/8/28 | پذیرش: 1402/7/29 | انتشار: 1402/12/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 55 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها