:: دوره 7، شماره 27 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 7 شماره 27 صفحات 106-89 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی و تحلیل آراء مفسران پیرامون آیه «ما فَرَّطْنا فِی الْکِتابِ مِنْ شَیْ‌ءٍ»
حمزه حاجی*
دانشگاه پیام نور واحد تهران ، hamzehhaji@yahoo.com
چکیده:   (3188 مشاهده)

آیه «ما فَرَّطْنا فِی الْکِتابِ مِنْ شَیْ‏ءٍ» یکی از آیات مورد اختلاف در میان مفسران و متکلمان است که یکی از عوامل آن، اختلاف در معناشناسی واژه «الکتاب» است. مفسران این واژه را به معانی مختلفی تفسیر نموده‌اند. در این بین، در اکثر تفاسیر، «الکتاب» به قرآن و لوح محفوظ تفسیر شده است به گونه‌ای که تعدادی از مفسران در تعبیر از رأی اکثریت، به خطا رفته‌اند؛ عده‌ای بر این باورند که اکثر مفسران مراد از «الکتاب» را قرآن دانسته‌اند و برخی دیگر، معتقدند که بیشتر مفسران منظور از «الکتاب» را لوح محفوظ می‌دانند. با توجه به تاثیر هر یک از این دیدگاه‌ها بر فهم و تفسیر آیه فوق، مقاله حاضر، تفاسیر متعددی با گرایش‌های مختلف تفسیری را مورد بررسی قرار داده و ضمن تبیین معانی مختلف «الکتاب»، آراء متعدد مفسران در این زمینه را بررسی و تجزیه و تحلیل نموده و در نهایت، به ارائه دیدگاه برگزیده در باره تفسیر آیه 38 أنعام بر اساس نظر اکثر مفسران و قرائن و شواهد عقلی و نقلی پرداخته است.

واژه‌های کلیدی: آیه 38 أنعام، کتاب، لوح محفوظ، دیدگاه‌های تفسیری
متن کامل [PDF 240 kb]   (1150 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/2 | پذیرش: 1395/2/23 | انتشار: 1396/3/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 27 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها